SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Helsingborgs Simsällskap
För alla, före alla andra

HS styrelse

Styrelsen

Ordförande - Richard Nilsson ordförande@hssim.com

Vice Ordförande – Magnus Jälminger

magnus@jalminger.se

Sekreterare – Camilla Lundblad

jancamilla1@gmail.com

Kassör – Daniel Frisk

daniel.frisk@angelholmshem.se

Ledamot – Fredrik Monell

fredrik.monell@hotmail.com

Ledamot – Charlotte Wallin

charlotte1.wallin@gmail.com

Ledamot – Stefan Rosell

stefanrosell@icould.com

Ledamot – Elizabeth Karlsson

elizabeth.karlsson1@gmail.com

Ledamot – Frida Svensson

svenssonfrida25@gmail.com

Nytt från styrelsen

Hej alla simvänner,

 

Jag tänkte passa på att introducera mig själv som ny ordförande i HS. Som 5-åring blev jag praktiskt taget uppfiskad in i föreningen 1976 av Börje Linderos, och har sedan dess varit aktiv som simmare, Masterssimmare, förälder, funktionär och styrelsemedlem. Det är nog en underdrift att säga att HS har en väldigt stor del i att jag blev den person jag är idag!

 

HS är en förening som bygger på en otroligt fin breddverksamhet med ett syfte att stimulera barnens vattenvana under lek, lära dem simma och kanske så småningom slussa dem vidare in i simträning. Det är viktigt att vi kan ge möjlighet till kontinuerlig utveckling oavsett om man är 3 månader eller 65 år. Jag menar att föreningslivet är otroligt viktigt i allmänhet, men idrottsföreningar och kanske just simverksamhet i synnerhet eftersom det skapar en grund av både livsnödvändiga färdigheter, god fysik, kamratskap och en möjlighet att delta på lika villkor oavsett bakgrund. Simning är ett föredöme som jämlik idrott och så ska det förbli. För alla, före alla andra!

 

Vi vet alla vilket riktigt skitår vi har bakom oss i världen. HS har tagit sig igenom detta på ett bra sätt och lyckats upprätthålla aktiviteterna under större delen av föregående år. Ekonomin är stabil mycket beroende på att våra kostnader har hållits under strikt kontroll och med stöd från stat och kommun- det ger oss en bra bas att arbeta vidare med. För nu ska vi se framåt, situationen med Covid-19 är inte över än men vi kan ändå skönja slutet på denna pandemi. Vi har redan öppnat upp simskoleverksamheten med restriktioner, och simträningen är igång igen sedan i januari. Allteftersom det tillåts kommer vi att öppna upp verksamheten till full skala igen, väl medvetna om suget av allt från babysim till vuxencrawl. Helsingborgs ökande folkmängd ökar också trycket på oss som förening, och vår förmåga att ta oss an adepter avspeglar sig mycket i den totala bassängyta vi har till förfogande. Här jobbar vi oförtrutet på i dialog med kommunen och vårt dotterbolag Filborna Arena för att tillsammans göra smarta val för helsingborgarna.

 

Förresten, snart flyttar vi ut på Råå vallar för sommarverksamheten! HS har varit Simsveriges bästa ungdoms och juniorförening 20 gånger i följd fram till pandemin slog till. Förra årets utomhusmästerskap blev tillsammans med seniormästerskapen inställda och detta fortsatte även på hösten då vårt eget planerade SM sent ställdes in. Oerhört trist och våra duktiga simmare har kämpat med motivationen under hösten och vintern och vi har tyvärr inte fått någon större hjälp från vårt regionala förbund. Däremot bygger vi vidare på samarbetet med Svenska Simförbundet och tack vare dem kan vi äntligen börja köra interna tävlingar i miniformat igen. Ett gäng av våra elitsimmare fick dessutom möjligheten att åka till Malmsten Swim Open GP i Stockholm och tävla för första gången på länge. Hem kom de med fina pers, OS & EM biljetter och ett svenskt rekord av Sofie Hansson! Men vi kan inte vila på gamla lagrar och det är tydligt att Simsverige inte stått stilla under pandemin. Ska HS försvara sin position som Sveriges bästa simklubb behöver vi sluta leden och fokusera på hur vi är när HS är som bäst- det är bredden som skapar toppen.

 

På tal om tävlingar så återupptar vi nu utbildningar för er föräldrar. Som vi gick ut med förra året är det en förutsättning att alla ställer upp för att vi ska kunna hålla en hög nivå och arrangera alla de evenemang vi vill göra och det är kul att se sina barn på extra nära håll när de simmar! Precis som i bassängen behövs här en ständig återväxt av engagerade funktionärer och kringfunktioner. Mer om detta i separata utskick. Det är ett privilegium att få leda den engagerade och erfarna styrelsen i Sveriges främsta simförening och simanläggning. Tillsammans kommer vi att sätta ut riktningen och stötta vår klubbledning med Anne, Lena och Sverker i spetsen för att ta oss an utmaningarna framåt. För ni vet väl- HS följer inte strömmen, vi leder den!

 

Soliga Aprilhälsningar från Richard Nilsson

Ordförande i Helsingborgs Simsällskap

 
Vi samarbetar med