Här kommer du till vår bokningssida
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Helsingborgs Simsällskap
För alla, före alla andra

HS styrelse

Styrelsen

Ordförande - Richard Nilsson ordforande@hssim.com

Vice Ordförande – Magnus Jälminger

 

Kassör – Fredrik Monell

 
Ledamot - Ola Möller  

Ledamot – Linda Lidberg

 

Ledamot – Anders Jönsson

 

Ledamot – Henriikka Airaskorpi

 

Ledamot – Elizabeth Karlsson

 

Ledamot – Frida Svensson

 
Ordföranden har ordet

Sommaren inte bara knackar på dörren utan har kommit som en solsmocka till oss i Helsingborg! Och med det massor av bad- och simsugna helsingborgare!

 

Jag är väldigt stolt över HS simverksamhet. Inom bredden, Kul i Vatten och simskola är vi uppe på samma nivå som innan pandemin, orosmolnet är våra möjligheter att erbjuda plats åt alla som behöver simundervisning och här är begränsningen mer och mer tydligt VATTENYTA.  Ett Oceanbad ligger fortfarande långt fram i tiden men vårt behov av mer vattenyta är nu och jag ser på kortare sikt med oro på HS förutsättningar att erbjuda rätt volym av simundervisning och bra förutsättningar för elitsimning. Möjligheten är att tillsammans med lokala beslutsfattare sjösätta en plan för att snabbt skapa alternativa möjligheter och vi gör allt vi kan för att få till stånd en ersättning av Råå Vallars ålderstigna och för HS begränsade anläggning.

 

Jag vill verkligen lyfta vår satsning på Parasim vilken har tagit fart direkt och jag ser fram emot fortsatt breddning inom detta område, både på motions- och tävlingssidan.

 

Evenemangsmässigt kommer vi från ett mycket bra 2022 där vi äntligen kunde arrangera enligt ett normalår och dessutom avsluta med att arrangera det bästa Sum-Sim någonsin. Jag törs faktiskt sticka ut hakan och säga det. Det är en ny referensram för Mästerskapsarrangemang som sattes på Filborna den 16-18 December 2022 och jag vill rikta ett stort och hjärtligt tack till alla som ställde upp för att göra detta möjligt. Nu blickar vi fram emot SM/JSM 2024 som ska arrangeras här på Filborna!

 

HS nya koncept SIMSPIRERA ska just inspirera våra talanger och ledare till nya stordåd i bassängen. Simspirera är vårt sätt att visa att simning handlar om glädje, framåtanda och mål- för alla. I detta är det oundvikligt att inte prata om den begränsning i tävling som infördes under året för barn under 13 år från Simförbundet. Vi följer detta och vår modell med Stjärnskott och Medaljjakt är en tävlingsutbildning som vi arrangerat under många år med just avsikten att låta våra barn prova på tävlingsformen utifrån egna förutsättningar. Men jag konstaterar samtidigt att detta innebär att steget från inget tävlande till Riksmästerskap för vissa barn kommer att ske under 1 kalenderår vilket är beklagligt.

 

Stora kostnadsökningar som följd av den höga inflationen, energipriser och kraftigt ökade resekostnader har blivit en realitet även för HS. Detta har givetvis påverkat oss alla och även föreningen. HS är en ideell förening helt utan vinstmål och jag kan lova att vi verkligen försöker hitta sätt att hålla nere kostnaderna för er som medlemmar, både i medlems och träningsavgifter såväl som läger- och tävlingskostnader . Men vi måste också tillsammans hitta nya sätt att dra in pengar som mildrar konsekvenserna. En sådan sak är att arrangera tävlingsarrangemang och här behöver ni som föräldrar bidra på våra evenemang, som tävlingsfunktionär eller värdar.

 

Sommarsimskolan har nu börjat, vi ser fram emot fina ungdomsmästerskap i Halmstad och SM-tävlingar i Umeå och vi avslutar säsongen med vårt evenemang LH-Games på Citadellet innan det är dags för en välförtjänt sommar för alla simfantaster!

 

Simma lugnt - och fort!

 

Richard och HS Styrelse

 
Vi samarbetar med