Här kommer du till vår bokningssida
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Helsingborgs Simsällskap
För alla, före alla andra

Välkommen till Helsingborgs Simsällskap!
Vår vision är För alla – före alla andra!
 
Helsingborgs Simsällskap bedriver ett arbete för att främja simkunnighet, simsport, sprida kunskap i livräddning och bedriva friskvård.
 
Värdegrund
Helsingborgs Simsällskap bygger sina värderingar med utgångspunkt ifrån Riksidrottsförbundets värderingar som finns dokumenterade i ”Idrotten vill”.
 
Glädje och gemenskap
Glädje och gemenskap är starka drivkrafter för att idrotta. Vi vill bedriva och utveckla all verksamhet så att vi ska kunna ha roligt, må bra och prestera mera.
 
Demokrati och delaktighet
Föreningsdemokratin innebär att alla medlemmars röst har lika värde. Delaktighet innebär att alla som deltar får vara med och bestämma om och ta ansvar för verksamheten. Demokrati och delaktighet ska utövas jämställt och oavsett bakgrund.
 
Allas rätt att vara med
Allas rätt att vara med innebär att alla som vill ska kunna vara med utifrån sina förutsättningar. Alla som vill, oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, kön eller sexuell läggning samt fysiska och psykiska förutsättningar, får vara med i föreningsdriven idrottsverksamhet.
 
Rent spel
Rent spel och ärlighet är en förutsättning för tävlande på lika villkor. Det innebär att hålla sig inom ramarna för överenskommelser och en god etik och moral. Att verka mot fusk, doping, mobbning, trakasserier och våld såväl på som utanför idrottsarenan. Samt att verka för en sund ekonomi. 
 
 
Vill du stötta klubben? Då kan du antingen bli stödmedlem eller sponsor!

 

2024-06-27 12:16

I går var vi på Järnvägsmannens brygga på Grönningen och prata simkunnighet och säkerhet med Sveriges Radio P4 Malmöhus.

 

Var tredje badar ensam – Simläraren: ”Gör det aldrig”
  • Förra året omkom 73 personer i landet genom drunkning. Trots att många drunkningstillbud sker när personer badar själva väljer många att fortsätta att bada ensamma.

  • Enligt en undersökning från Trygg Hansa och Svenska livräddningssällskapet badar var tredje svensk själv. Gör aldrig det, säger simläraren Katarina Strandgaard i Helsingborgs Simsällskap.

  • Hon vet hur man ska göra för att bada säkert.

 

Här kan du lyssna på hela reportaget.

Ny Elittränare!
2024-05-14 18:20
Sebastian Marko-Varga

Under våren har det pågått en rekrytering av en elittränare som kommer att komma in i verksamheten medan Sverker successivt börjar arbeta mer på Riksidrottsgymnasiet.

 

Vi har nu glädjen att meddela att Sebastian Marko-Varga har tackat ja till tjänsten som Elittränare i Helsingborg Simsällskap. Sebastian tillträder tjänsten den 5 augusti.

 

Sebastian arbetar idag i Kristianstads Sim- och livräddningssällskap där han verkar som Chefstränare med ansvar över klubbens äldsta simmare. Tidigare har han även arbetat i Simklubben Poseidon, Svømmeklubben KVIK Kastrup och Stavanger Svømmeklubb.

 

Sebastian berättar: ” Det ska bli otroligt spännande, motiverande och samtidigt utmanande att börja som elittränare i Helsingborg. Föreningen har en fantastiskt imponerande sim-historia och det är något vi ska jobba vidare med att utveckla mot målet att bli Sveriges bästa simförening igen.”

 

Chefstränare Oskar berättar: ”Vi är otroligt glada över att kunna välkomna Sebastian till Helsingborg Simsällskap. Han kommer utgöra en viktig pusselbit i det framtida tränarteam som kommer att vara på plats till hösten. Med sin utbildning och erfarenhet av att träna simmare till nationell och internationell nivå har han mycket att bidra med till HS fortsatta utveckling”

 

Vi ser fram emot att välkomna Sebastian till Helsingborgs Simsällskap!

2024-03-27 13:50
 
2024-01-26 15:06

Vår förening har valt att vara med vid lanseringen av Folkspels storsatsning JOYNA.

Vår förening har beslutat att satsa på en intäktsmöjlighet tillsammans med Folkspel genom deras nya digitala prenumerationslotteri JOYNA. Vi ser en möjlighet till att skapa löpande intäkter som kommer påverka verksamheten positivt. Du som medlem kommer vara en nyckel för att vi ska bli framgångsrika i denna satsning. Mer om JOYNA nedan.

 

Vad är JOYNA och hur säljs det?

Klicka här för att se en kort informationsfilm.

 

För dig som förälder:

Med JOYNA erbjuds vi en möjlighet till att tjäna pengar utan hantering av fysiska produkter och swish-betalningar. JOYNA säljs genom ditt barns unika webbshop där du enkelt och smidigt värvar prenumeranter för att stötta ditt barns grupp och förening. Din uppgift blir följande:

  • Registrera ditt barns webbshop under mars (instruktioner kommer).
  • Börja värva dina prenumeranter med start den 3:e april.

Under april har Folkspel en kampanj där alla som värvar ihop 5 prenumerationer får ett presentkort till ett värde av 500 kr hos en utvald partner.

 

För min förening:

Vår förening tror på JOYNA som en stor framtida intäktskälla. Därför väljer vi att engagera hela föreningen i denna satsning. Vi hoppas att alla medlemmar kommer att bidra med en insats för att vi ska bli framgångsrika.

 

Extra, extra, extra!

Under april är vår förening en lanseringsförening vilket innebär att vi får starta vår prenumerationsvärvning en månad tidigare. För den som får ihop 5 prenumerationer bjuder Folkspel dig på ett presentkort till ett värde av 500 kr hos en utvald partner.

 

FAQ

Mer information på www.folkspel.se/joyna.

 

Detta är JOYNA:

  • Prenumerationslotteri med dragning varje fredag och chans att vinna 10 miljoner.
  • 160 kr/månad (40 kr/vecka)
  • Ett lotteri för dig som både vill vinna stort och som kan tänka dig att stötta någon eller något i din närhet.
  • Första dragning 7:e juni och första betaldag 27:e maj.

Detta är Folkspel:

  • Genererat upp emot 18 miljarder till svenskt föreningsliv sedan starten 1991, via sina lotteriprodukter – BingoLotto, Sverigelotten, BingoLottos Julkalender och Färgfemmans skraplott.
SM/JSM i simning 2024 till Helsingborg
2023-05-12 08:00

SM/JSM i simning 2024 till Helsingborg

 

Mellan 20 och 24 november 2024 ska SM/JSM i simning genomföras på Filborna Arena i Helsingborg. Ca. 700 simmare från 13 år och uppåt kommer delta tillsammans med 50 ledare. Många svenska simmare tillhör världs- och Europaeliten vilket borgar för riktigt bra tävlingar. Evenemanget är ett samarrangemang mellan Helsingborgs Simsällskap och Svensk Simidrott.

 

- Det är väldigt roligt att Helsingborgs Simsällskap än en gång ska stå värd för ett svenskt mästerskap i simning. Vi genomförde ett mycket lyckat ungdomsmästerskap i december 2022 och har tidigare arrangerat SM/JSM på Filborna Arena (2012, 2015 och Masters SM 2016), även SM/JSM 2020 skulle ha gått i Helsingborg men blev inställd pga pandemin säger Anne Kjær Andersson, Klubbchef i Helsingborgs Simsällskap.

 

- Vi har en gedigen erfarenhet av att arrangera mästerskap och känner ett stort förtroende från Svensk Simdrott när det gäller att genomföra bra evenemang. Vi vill även lyfta fram vikten av ett bra samarbete med Helsingborgs Stad och lokala aktörer för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse på plats i Helsingborg under mästerskapet för alla besökare, aktiva som medföljande ledare och publik säger Richard Nilsson, Ordförande i Helsingborgs Simsällskap.

 

Svensk Simidrotts Förbundschef Mikael Jansson fyller i – våra erfarenheter av Helsingborgs Simsällskap när det kommer till mästerskapsarrangemang är mycket goda. De har en stabil organisation och har tidigare framgångsrikt arrangerat flera mästerskapstävlingar. Vi ser fram emot samarbetet och spännande tävlingsdagar!

 

- Det är fantastiskt roligt att ännu ett mästerskap förläggs till Helsingborg. Det är ett tydligt kvitto på att idrottsrörelsen i staden och här framförallt Helsingborgs Simsällskap är goda arrangörer och att vi har en god attraktionskraft, säger Per Svanberg (M), ordförande i Idrotts- och Fritidsnämnden i Helsingborg

 

- SM-tävlingar på hemmaplan är viktiga för simsporten i regionen. Nu ser vi verkligen fram emot ett bra mästerskap med många bra simningar, rekord och fin simunderhållning, avslutar Richard.

 

SM på Filborna Arena

2012, 2015, 2016 (Masters SM), (2020 inställd pga pandemin)

 

Arrangörer: Helsingborgs Simsällskap och Svensk Simidrott

Ladda ner medlemsappen
Senaste från Facebook
 
Vi samarbetar med