Här kommer du till vår bokningssida
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Helsingborgs Simsällskap
För alla, före alla andra

Välkommen till Helsingborgs Simsällskap!
 
Här hittar du alla föreningsnyheter och annan medlemsinformation på ett och samma ställe! Vårt huvudfokus ligger på att hemsidan ska vara enkel att navigera för dig som besökare så du lätt hittar den information du söker, vare sig det är information om simskolan, träningstider för tävlingsgrupperna, baby- och minisim, information om läger och tävlingar - eller vuxensimkurser! Hemsidan är även anpassad för både desktop, mobil och surfplatta.
 
Vill du stötta klubben? Då kan du antingen bli stödmedlem eller sponsor!

 

Sommarerbjudande!
2023-06-02 14:51

Sommarerbjudande till dig som HS-medlem!

 

Starta sommaren på bästa möjliga sätt - teckna ett 12 månaders medlemskap på Filborna Arena och träna gratis under sommaren*

 

 

 

 

 

*Första dragningen sker 27/8-2023 och 12 månad bindningstid gäller från det datumet.

SM/JSM i simning 2024 till Helsingborg
2023-05-12 08:00

SM/JSM i simning 2024 till Helsingborg

 

Mellan 20 och 24 november 2024 ska SM/JSM i simning genomföras på Filborna Arena i Helsingborg. Ca. 700 simmare från 13 år och uppåt kommer delta tillsammans med 50 ledare. Många svenska simmare tillhör världs- och Europaeliten vilket borgar för riktigt bra tävlingar. Evenemanget är ett samarrangemang mellan Helsingborgs Simsällskap och Svensk Simidrott.

 

- Det är väldigt roligt att Helsingborgs Simsällskap än en gång ska stå värd för ett svenskt mästerskap i simning. Vi genomförde ett mycket lyckat ungdomsmästerskap i december 2022 och har tidigare arrangerat SM/JSM på Filborna Arena (2012, 2015 och Masters SM 2016), även SM/JSM 2020 skulle ha gått i Helsingborg men blev inställd pga pandemin säger Anne Kjær Andersson, Klubbchef i Helsingborgs Simsällskap.

 

- Vi har en gedigen erfarenhet av att arrangera mästerskap och känner ett stort förtroende från Svensk Simdrott när det gäller att genomföra bra evenemang. Vi vill även lyfta fram vikten av ett bra samarbete med Helsingborgs Stad och lokala aktörer för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse på plats i Helsingborg under mästerskapet för alla besökare, aktiva som medföljande ledare och publik säger Richard Nilsson, Ordförande i Helsingborgs Simsällskap.

 

Svensk Simidrotts Förbundschef Mikael Jansson fyller i – våra erfarenheter av Helsingborgs Simsällskap när det kommer till mästerskapsarrangemang är mycket goda. De har en stabil organisation och har tidigare framgångsrikt arrangerat flera mästerskapstävlingar. Vi ser fram emot samarbetet och spännande tävlingsdagar!

 

- Det är fantastiskt roligt att ännu ett mästerskap förläggs till Helsingborg. Det är ett tydligt kvitto på att idrottsrörelsen i staden och här framförallt Helsingborgs Simsällskap är goda arrangörer och att vi har en god attraktionskraft, säger Per Svanberg (M), ordförande i Idrotts- och Fritidsnämnden i Helsingborg

 

- SM-tävlingar på hemmaplan är viktiga för simsporten i regionen. Nu ser vi verkligen fram emot ett bra mästerskap med många bra simningar, rekord och fin simunderhållning, avslutar Richard.

 

SM på Filborna Arena

2012, 2015, 2016 (Masters SM), (2020 inställd pga pandemin)

 

Arrangörer: Helsingborgs Simsällskap och Svensk Simidrott

Lär dig simma i sommar och/eller förbättra dina simkunskaper!
2023-05-04 11:30

Sommarsimskola

Vi har simskola hela sommaren! Det är en intensivsimskola som är varje vardag (måndag - fredag). Alla lektioner är 30 min förutom Simmärkestagning som är 45 min.

 

Du kan boka sommarsimskola från den 1 mars. Sommarsimskolan sker på följande platser:

 

Filborna Arena (inomhus)

12-30 juni 9:00-18:15 (ej midsommarafton)

 

Vi har ungefär samma nivåer som under höst- resp vårterminen

med undantag för:

Sjölejonen som motsvarar Baddaren och Bläckfisken
Hajen som motsvarar Silver Haj och Guld Haj
Vi har även Simmärkestagning där barnen får möjlighet att ta Simborgarmärket, Kandidat samt Magister märkena. De får även ta Kilometermärkena.

 

Under denna period kommer vi även att erbjuda vissa grupper för barn med funktionsvariationer. För mer information - kontakta oss på simskola@hssim.com

 

Råå Vallar (utomhus, tempererad bassäng)

Period 1 12-30 juni 9:00 - 18:00 (ej midsommarafton)
Period 2 3-21 juli 9:00 - 18:00
Period 3 24 juli - 11 augusti 9:00 - 18:00

 

Här har vi samma nivåer som under höst- resp vårterminen med undantag för:

Hajen som motsvarar Silverhaj och Guldhaj
Vi har även Simmärkestagning där barnen får möjlighet att ta Simborgarmärket, Kandidat samt Magister märkena. De får även ta Kilometermärkena.

 

Drottninghögsbadet (utomhus, tempererad bassäng)

Simskolan på Drottninghögsbadet riktar sig främst till HelsingborgsHems hyresgäster.

12-30 juni 9:00-12:00 (ej midsommarafton)
24 juli - 11 augusti 9:00-12:00

 

Nivåer:

Du hittar information om nivåerna här 

 
Arild (utomhus, endast uppvärmd av solens strålar (ej solceller))
Simskolan i Arild är ett samarbete med Arilds byalag.
 
3-21 juli 9:00-13:15
 
 

Nivåer:

Du hittar information om nivåerna här 

---------------------------------------------------------------------------------------------

 

Sommarmedley!

När?

Måndag-fredag, vecka 24-26 (12-30/6).

 

Vart då?

På Filborna Arena inne i Arena bassängen.

 

För vem?

Alla som simmar i medleyverksamheten eller ska börja simma med medley!

(Förkunskaper 200 meter, varv 50 på rygg)

 

Vilka grupper?

Medleyhajen, Medley 2011-2012 och Medley 2013-2015

 

Vilken ska jag boka mitt barn i?

Första gången med medley? Medleyhajen!

Gått medley tidigare? Det åldersgruppen som mitt barn är fött i!

 

Vad är skillnaden på Medley och simmärkestagning? 

I medleygrupperna så har vi främst fokus på att de tekniska bitarna ska bli rätt, medan märkestagningsgrupperna har fokus mot att ta kandidaten, magistrarna och de lite mer avancerade märkena. 

 

Vad lär vi oss här?

Samma undervisning som sker i den vanliga verksamheten kommer att ske här, men nu varje dag i veckan.

 

Bokning?

1/3 öppnar vi bokningen för sommarmedley, samma tid och dag som sommarsimskolan öppnar sin bokning!

---------------------------------------------------------------------------------------------

 

Anpassad sommarsimskola

Under 3 veckor (24, 25, 26) måndag + onsdag + fredag förmiddag erbjuder vi anpassad sommarsimskola på Filbornabadet. 

 

I små grupper med anpassad läroplan och fler instruktörer skapar vi goda förutsättningar för barn med funktionsnedsättning att utveckla sina sim och vatten kunskaper. 

 

För att få en plats i våra anpassade verksamheter gör en intresseanmälan på vår bokningssida. Du hittar intresseanmälan under rubriken PARA.

---------------------------------------------------------------------------------------------

 

Sommarkurs Öppet Vatten

Bokning för sommarens kurser öppnar måndagen den 3 april kl 08:00. För att komma till bokning sidan klicka : HÄR . Simträningen är riktad till er som kan simma minst 1 000 m crawl.
Samarbete med Flügger Färg
2022-06-30 11:01

Stöd din förening - Handla hos Flügger Färg

När du ska renovera kan du som HS medlem spara minst 20% rabatt på färg, tapet och verktyg samtidigt som föreningen stöds.

 

Besök Flügger färgbutiken på Ängelholmsvägen 36  och ange föreningens namn innan du betalar. Du får då minst 20% rabatt och föreningen får minst 5% i stöd för ditt köp.

 

Flügger erbjuder ett brett sortiment av färg, spackel, tapeter och färgverktyg av hög kvalitet. Flügger färgkedjan består av ca. 130 butiker i Sverige. Vi har hög kompetens, lång erfarenhet och står redo att ge dig råd och vägledning för just ditt måleriprojekt.

Simspirera®
2022-03-10 19:26

Simspirera® ska verka för att inspirera barn och ungdomar till ett aktivt liv inom simidrott, att stimulera en tydlig simsatsning och skapa bättre förutsättningar för en fortsatt elitsatsning efter gymnasieåldern.

 

Vi vill med Simspirera® att ledare och ideellt aktiva ska hitta ännu starkare drivkrafter för ett stort och långtgående engagemang inom simidrotten.

 

Genom initiativ och evenemang vill vi stödja individer, grupper och lyfta fram prestationer för att skapa en Simspiration som driver HS och Simsverige framåt. Läs mer här: www.simspirera.se

Ladda ner medlemsappen
Senaste från Facebook
 
Vi samarbetar med