SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Helsingborgs Simsällskap
För alla, före alla andra

Välkommen till Helsingborgs Simsällskap!
 
Här hittar du alla föreningsnyheter och annan medlemsinformation på ett och samma ställe! Vårt huvudfokus ligger på att hemsidan ska vara enkel att navigera för dig som besökare så du lätt hittar den information du söker, vare sig det är information om simskolan, träningstider för tävlingsgrupperna, baby- och minisim, information om läger och tävlingar - eller vuxensimkurser! Hemsidan är även anpassad för både desktop, mobil och surfplatta.
 
Vill du stötta klubben? Då kan du antingen bli stödmedlem eller sponsor!

 

Ingen telefontid
2021-06-22 16:25

Från den 28 juni till och med den 30 juli har Breddverksamheten ingen telefontid . Vi kommer att svara på mail minst en gång i veckan. Från och med den 2 augusti har vi telefontid måndag - torsdag mellan 9:00-11:30. 
Ha en skön sommar ! 

Artikel i HD
2021-06-08 10:31
Per Kersmark, vd på Filborna arena, ser precis som Helsingborgs simsällskaps ordförande Richard Nilsson och klubbchef Anne Kjær Andersson att en bassäng snabbt kan stå klar

Simklubben: ”Ett nytt bad kan enkelt stå klart redan nästa år”

 

7 juni 2021 18:00

Plötsligt blev en ersättning till skrotade Drottninghögsbadet en het potatis. Alliansen vill ge Helsingborgshem i uppdrag att utreda ett nytt bad. En utredning som ska vara klar nästa höst. Men om stadens största idrottsförening får grönt ljus kan en 50-metersbassäng stå simklar långt innan dess.

 

När Helsingborgs simsällskap släppte nya tider till simskolan tog det tre minuter innan det var lapp på luckan.

 

– Så är det varje gång. Totalt är runt 1 800 barn igång i simskola här, men behovet är betydligt större än så och vi tvingas säga nej för vi får helt enkelt inte plats, säger föreningens klubbchef Anne Kjær Andersson.

 

– Att kunna simma är en demokratisk rättighet. När vi dessutom har varit i en pandemi går vi in i en badsommar där barn inte haft kontakt med simning på långt över ett år. Man kan prata om en utbildningsskuld på något oerhört viktigt, tillägger HS ordförande Richard Nilsson.

 

För en tid sedan stod det klart att det populära Drottninghögsbadet inte skulle öppnas igen utan ersättas av diverse odlingar inom ramen för H22. Den allmänna opinionen i området var att man saknade det bad som förfallit och hållits stängt under två somrar och nu alltså inte kommer tillbaka.

 

Det blev snabbt fart på politiken. Den styrande alliansen föreslog att kommunala Helsingborgshem, som egentligen inte vill driva bad alls, skulle utreda ett nytt bad. En utredning som skulle vara klar sent nästa höst. ”Nog går det att göra snabbare”, menade Socialdemokraterna.

 

Och enligt expertisen gör det också det.

 

– Vi har pratat om en 50-metersbassäng i Helsingborg i hur många år som helst. Det finns ritningar och kalkyler framme. Trycker vi på knappen behövs kanske två månaders projektering och sedan sju till åtta månaders byggnation, sedan ligger den där, säger Per Kersmark, vd på simsällskapets helägda dotterbolag Filborna arena.

 

Enligt ritningarna rör det sig om en 50-metersbassäng rakt norr om simhallen, vilket betyder att man hade behövt ta en del av en fotbollsplan i anspråk på Filborna ip.

Med cykel från centrala Drottninghög, Fredriksdal och Adolfsberg (som ligger söder om arenan) tar det tre minuter till Filborna och sträckan mäter i samtliga fall 900 meter. Från Dalhem blir resan dryga minuten längre.

 

– Vi är ju placerade precis där man säger att ett bad ska ligga, i östra Helsingborg. Dessutom har vi väldigt bra kollektivtrafik hit, säger Richard Nilsson.

 

Samtidigt som det plötsligt blivit akut med en bassängyta i stadens östra delar planeras det för Oceanbadet. En anläggning som uppskattas kosta runt 1,1 miljarder kronor, vilka hämtas ur Dunkerfonderna.

 

– Det är ett fantastiskt initiativ och vi är involverade, men man ska också vara ärlig och säga att det ligger långt fram i tiden. Realistiskt kanske 2026-2027, säger Richard Nilsson.

 

Så länge har Helsingborgs simsällskap svårt att vänta. Med över 5 000 medlemmar är man tveklöst största idrottsförening, man har vunnit ungdoms-SM 20 gånger i rad och kommer för andra gången i följd att skicka två simmare, plus ledare, till de Olympiska spelen.

 

– Utöver toppen gör simningen massor för integrationen och jämlikheten, säger Richard Nilsson.

Helsingborgs simsällskap är även den förening som driver simskola i staden, men inte för alla då taket är nått.

 

– Vi har även skolsimmning här, vilken i princip legat nere under pandemin. Vi tappar generationer i simkunnighet, vilket blir svårt att komma ikapp då vi redan slagit i taket, säger Anne Kjær Andersson.

 

– Vi blir frånsprungna med råge av andra kommuner. I exempelvis Linköping bygger man en inomhus-50:a samtidigt som man redan har fyra utomhus. När vi arrangerade SM-veckan i Helsingborg fick vi vara i Landskrona, det säger det mesta, påpekar Richard Nilsson.

 

Genom en stor bassäng fyller man, enligt HS, tre behov. Breddsimning, elitsatsning samt allmänt bad.

 

– Vi har redan alla faciliteter här och man kan med lätthet bygga läktare till exempelvis ett SM. Kostnaden blir runt 60 miljoner kronor. Ett nytt bad kan enkelt stå klart redan nästa år, säger Per Kersmark.

 

När den korta tävlingsbassängen byggdes i simhallen gick kommunen i borgen för ett lån på 100 miljoner kronor.

 

– Andra idrottsklubbar i stan har inte driften på sina egna anläggningar och det är ganska tungt. Vi behöver så klart support och uppbackning från kommunen, men ett sådant upplägg hade fungerat och då kan vi sätta igång efter sommaren, säger Richard Nilsson.

Skydda dig och andra från smittspridning!
2020-11-20 09:54
Vi vill påminna om riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten - VIKTIGT att vi hjälps åt att minska risken för smittspridning. Håll avstånd och ta personligt ansvar! 

 

Stanna hemma från träning när du är sjuk och har ett eller flera av följande symtom: 

 • hosta 
 • feber 
 • andningsbesvär 
 • snuva 
 • nästäppa 
 • halsont 
 • huvudvärk 
 • illamående 
 • värk i muskler och leder 
 • nedsatt lukt- och smaksinne 
 • diarré 

 

Har man som barn symtom kortare tid än 24 timmar skall man stanna hemma ytterligare två dygn efter att symtomen går över. Detta för att vara säker på att man är frisk innan man återgår till skolan och träningen. 

 

Har man symtom längre tid än 24 timmar skall man stanna hemma som om man har covid-19 tills man har varit feberfri i två dygn och det har gått minst sju dygn sedan man blev sjuk. 

 

Har man lämnat prov för att ta reda på om man har covid-19 är det VIKTIGT att man stannar hemma tills man har fått svar på provet. 

 

Tack för förståelsen! 

 

Ladda ner medlemsappen
Senaste från Facebook
 
Vi samarbetar med