Här kommer du till vår bokningssida
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Helsingborgs Simsällskap
För alla, före alla andra

Välkommen till Helsingborgs Simsällskap!
 
Här hittar du alla föreningsnyheter och annan medlemsinformation på ett och samma ställe! Vårt huvudfokus ligger på att hemsidan ska vara enkel att navigera för dig som besökare så du lätt hittar den information du söker, vare sig det är information om simskolan, träningstider för tävlingsgrupperna, baby- och minisim, information om läger och tävlingar - eller vuxensimkurser! Hemsidan är även anpassad för både desktop, mobil och surfplatta.
 
Vill du stötta klubben? Då kan du antingen bli stödmedlem eller sponsor!

 

Utbildning till tävlingsfunktionär!
2023-11-14 08:43

Nu kan du anmäla dig till nästa utbildningstillfälle som tävlingsfunktionär:

 

Lördag 27 januari kl. 9:00-13:00

Plats: Stora konferensen på Filborna Arena, Helsingborg

Utbildare: Jens och Helen Hallbäck

Anmälning görs på länken: Tävlingsfunktionärskurs

Sista anmälan: 25 januari 2024 kl. 23:59

 

OBS! Du ska kunna göra din första praktikdel på Medaljjakten 27 januari på eftermiddagen. Du anmäler dig till funktionar@hssim.com 

Ny chefstränare!
2023-10-26
Oskar berättar: ”I mitt ledarskap gillar jag att arbeta med individualisering och se individen, dess specifika egenskaper och livssituation."

 

 

Vi är glada att kunna informera om att Oskar Davidsson har tackat ja till tjänsten som Chefstränare i Helsingborgs Simsällskap! Oskar tillträder tjänsten den 27 december 2023.

 

Oskar jobbar i dag som Huvudtränare i Växjö Simsällskap där han varit anställd sedan 2013. Oskar är ansvarig för klubbens mästerskapsverksamhet och har det yttersta ansvaret för utveckling av simmarna till nationell mästerskapsnivå. Parallellt med det jobbar Oskar som Specialidrottslärare med ansvar för NIU simningen.

 

Oskar har en bred utbildning inom idrotts-, hälso- och evenemangsbranschen med ledarskap, organisering och utveckling i centrum. Han har en filosofie kandidatexamen med inriktning mot Coaching och Sport Management, huvudområde idrottsvetenskap, och har kompletterat med pedagogisk utbildning för att erhålla lärarlegitimation i ämnet specialidrott.

 

Oskar berättar: "I mitt ledarskap gillar jag att arbeta med individualisering och se individen, dess specifika egenskaper och livssituation. Jag testar gärna nya vägar och tror på att det finns olika sätt för olika människor att nå sina målsättningar."

 

Oskar har styrkan att kunna se en helhetsbild och vikten av att alla delar i en idrottsklubb fungerar och förstår vikten av att det behöver finnas möjlighet till balans i vardagen för att skapa hållbarhet för både utövare och tränare. Genom idrotten har han utvecklats till en person som är strukturerad, lösningsorienterad och nyfiken.

 

Vi ser fram emot att välkomna Oskar till Helsingborgs Simsällskap!

 

 

Mvh Anne och Richard

SM/JSM i simning 2024 till Helsingborg
2023-05-12 08:00

SM/JSM i simning 2024 till Helsingborg

 

Mellan 20 och 24 november 2024 ska SM/JSM i simning genomföras på Filborna Arena i Helsingborg. Ca. 700 simmare från 13 år och uppåt kommer delta tillsammans med 50 ledare. Många svenska simmare tillhör världs- och Europaeliten vilket borgar för riktigt bra tävlingar. Evenemanget är ett samarrangemang mellan Helsingborgs Simsällskap och Svensk Simidrott.

 

- Det är väldigt roligt att Helsingborgs Simsällskap än en gång ska stå värd för ett svenskt mästerskap i simning. Vi genomförde ett mycket lyckat ungdomsmästerskap i december 2022 och har tidigare arrangerat SM/JSM på Filborna Arena (2012, 2015 och Masters SM 2016), även SM/JSM 2020 skulle ha gått i Helsingborg men blev inställd pga pandemin säger Anne Kjær Andersson, Klubbchef i Helsingborgs Simsällskap.

 

- Vi har en gedigen erfarenhet av att arrangera mästerskap och känner ett stort förtroende från Svensk Simdrott när det gäller att genomföra bra evenemang. Vi vill även lyfta fram vikten av ett bra samarbete med Helsingborgs Stad och lokala aktörer för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse på plats i Helsingborg under mästerskapet för alla besökare, aktiva som medföljande ledare och publik säger Richard Nilsson, Ordförande i Helsingborgs Simsällskap.

 

Svensk Simidrotts Förbundschef Mikael Jansson fyller i – våra erfarenheter av Helsingborgs Simsällskap när det kommer till mästerskapsarrangemang är mycket goda. De har en stabil organisation och har tidigare framgångsrikt arrangerat flera mästerskapstävlingar. Vi ser fram emot samarbetet och spännande tävlingsdagar!

 

- Det är fantastiskt roligt att ännu ett mästerskap förläggs till Helsingborg. Det är ett tydligt kvitto på att idrottsrörelsen i staden och här framförallt Helsingborgs Simsällskap är goda arrangörer och att vi har en god attraktionskraft, säger Per Svanberg (M), ordförande i Idrotts- och Fritidsnämnden i Helsingborg

 

- SM-tävlingar på hemmaplan är viktiga för simsporten i regionen. Nu ser vi verkligen fram emot ett bra mästerskap med många bra simningar, rekord och fin simunderhållning, avslutar Richard.

 

SM på Filborna Arena

2012, 2015, 2016 (Masters SM), (2020 inställd pga pandemin)

 

Arrangörer: Helsingborgs Simsällskap och Svensk Simidrott

Samarbete med Flügger Färg
2022-06-30 11:01

Stöd din förening - Handla hos Flügger Färg

När du ska renovera kan du som HS medlem spara minst 20% rabatt på färg, tapet och verktyg samtidigt som föreningen stöds.

 

Besök Flügger färgbutiken på Ängelholmsvägen 36  och ange föreningens namn innan du betalar. Du får då minst 20% rabatt och föreningen får minst 5% i stöd för ditt köp.

 

Flügger erbjuder ett brett sortiment av färg, spackel, tapeter och färgverktyg av hög kvalitet. Flügger färgkedjan består av ca. 130 butiker i Sverige. Vi har hög kompetens, lång erfarenhet och står redo att ge dig råd och vägledning för just ditt måleriprojekt.

Simspirera®
2022-03-10 19:26

Simspirera® ska verka för att inspirera barn och ungdomar till ett aktivt liv inom simidrott, att stimulera en tydlig simsatsning och skapa bättre förutsättningar för en fortsatt elitsatsning efter gymnasieåldern.

 

Vi vill med Simspirera® att ledare och ideellt aktiva ska hitta ännu starkare drivkrafter för ett stort och långtgående engagemang inom simidrotten.

 

Genom initiativ och evenemang vill vi stödja individer, grupper och lyfta fram prestationer för att skapa en Simspiration som driver HS och Simsverige framåt. Läs mer här: www.simspirera.se

Ladda ner medlemsappen
Senaste från Facebook
 
Vi samarbetar med