Här kommer du till vår bokningssida
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Helsingborgs Simsällskap
För alla, före alla andra

Simma hela livet

 

I Helsingborgs Simsällskap bedriver vi simundervisningen utifrån de riktlinjer som Svenska Simförbundet har. Vi vill att simkunnigheten ska vara livslång och att barnen ska lära sig simningen på ett glädjefullt och inspirerande sätt. Genom övningar i alla fyra simsätt vill vi stimulera barnens motorik och göra undervisningen spännande. Simning är en färskvara! Många lär sig simma under den period man växer mycket och man har kanske inte riktigt koll på sina armar och ben. Därför är det viktigt att man kontinuerligt provar sin simkunnighet.

 

Simlärare
Ansvarig för skolsimmet vid bassängkanten på Filbornabadet är Erik tillsammans med Michaela  eller Julie beroende på vilken dag ni simmar. På Söderbadet är det Katarina och Kamilia.


För vilka elever
Undervisningen vänder sig främst till elever i årskurs 2. Viss ”restsimsundervisning” kommer
att erbjudas, men hur mycket restsim som kan erbjuda är beroende av hur många 1:a och
2:a klassare som finns just detta läsår.

 

De i årskurs 2 kommer att erbjudas 10 lektionstillfällen. De elever som går i 1:a klass erbjuds 5 lektioner i mån av plats.

 

Simundervisning från och med hösten 2023

För att säkra tillgången till simundervisning för skolorna i Helsingborg framöver har systemet för tillhandahållande och finansiering av simundervisningen setts över. Skolorna kommer att behöva ta ett större ekonomiskt ansvar, men tillgången kommer på ett bättre sätt att motsvara behovet. Samma villkor kommer att gälla på Filbornabadet som på Simhallsbadet. Förändringen träder ikraft från och med höstterminen 2023 och innebär att respektive skola betalar hela den kostnad som simundervisningen genererar. Kostnaden består av entréavgift till respektive anläggning och kostnaden för simlärare. Samtidigt har ansvarsfördelningen mellan skolans personal och Helsingborgs Simsällskaps personal förtydligats. Det är viktigt att ni skriver på att ni och er personal tagit del av informationen och tar ansvar i enlighet med dokumentet. 

 

Ansvarsfördelning (gäller både på Filbornabadet och Simhallsbadet)

Det är skolans personal som, oavsett om skolan kommer med egen instruktör eller om simlärare hyrs av Helsingborgs Simsällskap, ansvarar för att ledsaga eleverna in i omklädningsrummen och se till att alla elever byter om och duschar innan simlektionen. Elever får inte befinna sig inne i simhallen utan medföljande skolpersonal och det är skolans personal som har tillsynsansvar för eleverna även under tiden lektionen pågår. Efter avslutad lektion är det skolpersonal som ansvarar för att alla elever lämnar simhallen, skolpersonal ska också vara på plats i omklädningsrummen där det finns elever.

 

Pris och faktureringsinformation

Kostnaden för simundervisning för skolorna baserar sig på 2 simlärare per klass per lektion med max. 25 elever per period. Kostnaden är 500 kr. per simlärare per lektion för läsåret 2023-24 och faktureras direkt av Helsingborgs Simsällskap till skolan, administrationsavgift om 150 kr. tillkommer. Bokning av skolsimsundervisning är bindande och faktureras i efterhand.  Återbetalning sker endast om Helsingborgs Simsällskap ställer in lektioner. Vill skolan göra en avbokning eller ändra en tid ska det göras via e-post (skolsim@hssim.com) senast fem veckor innan kursstart, annars debiteras full avgift. Priset på hyra av simlärare regleras årligen enligt PKV.

 

Filborna Arena AB fakturerar skolorna direkt för inträde till anläggningen: 20 kr/elev per gång. Tillsvarande är det Actic som fakturerar skolorna för inträde till Simhallsbadet.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 10/03 19:26 
 
Vi samarbetar med