Här kommer du till vår bokningssida
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Helsingborgs Simsällskap
För alla, före alla andra

Minisim
Verksamheten i Minisim är indelad i två nivåer 
Sjöstjärna Blå - för barn mellan 2-3 år 
Sjöstjärna Röd - för barn mellan 3-3,5 år 
Barn och föräldrar simmar tillsammans.
Vi rekommenderar att barnet har deltagit på babysim

Sjöstjärna Blå

Sjöstjärnan Blå är för barn mellan 2-3 år. Kurserna startar i vecka 2 och vecka 34 och löper under en hel termin, totalt 16 tillfällen.
I Sjöstjärna Blå kan man gå två terminer. Vi bygger vidare på barnets vattenvana och riktar in oss mot simning. Barnen kommer att

träna benspark i både rygg och magläge och därmed lägga grunden till både crawl och ryggsim. Många övningar återkommer, " repetition är kunskapens moder". Barnen måste få möjlighet att riktigt befästa de färdigheter och övningar som de lärt sig. Många av de små stjärnorna har nu även upptäckt vattnets dragningskraft, därför kommer vi även att träna på den respekt som vi alla måste ha för vattnet. Vattnet är spännande men man måste alltid tänka på säkerheten.
Sjöstjärna Röd
I sista steget på Minisim  lägger vi ännu mer fokus på simning och Simningens ABC . Förutom att träna benspark i både rygg och magläge kommer vi nu även att kombinera det med armtag. Att kunna flyta, glida och andas ut i i vatten är saker som vi tränar på regelbundet. Precis som tidigare återkommer många övningar så att barnet får en stabil grund i sin fortsatta simutveckling. Givetvis får de även att träna på andra roliga saker, så som hopp i vattnet , göra kullerbyttor, springa på flytflak mm. Vid två tillfällen kommer de barn som går på Filbrona få möjlighet att träna på att vara på grunt vatten. 
 
Vi samarbetar med