Här kommer du till vår bokningssida
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Helsingborgs Simsällskap
För alla, före alla andra

Babysim 3 mån-1 år

Vi har fem kursstarter för de barn som är mellan 3 månader och 1 år. På våren startar det i vecka 2 samt 10 och på hösten i vecka 34 samt 42. Varje kurs år löper under 8 veckor med ett badtillfälle i veckan. Runt vecka 18 börjar en kurs som vänder sig enbart till nybörjare,. Denna kurs är 8 tillfällen som kan vara 1-2 gånger per vecka. Det är barnets ålder som avgör vilken nivå som ni bör anmäla till.

 

 

3–7 mån nybörjare 
I denna första kurs kommer ni att lära er hur ni ska hålla barnet i mag- resp. ryggläge samt andra grepp som är lämpliga för det lilla barnet i vattnet. Ni kommer att introduceras till olika övningar i vatten och även övningar där barnet är under vattnet. Lektionerna är max 20 minuter.

3–7 mån fortsättning

I bassängen kommer vi att fortsätta med de övningar som ni redan har blivit introducerade till och vidareutveckla dessa. Om de känner sig bekväma med att vara under vattnet så kommer de nu att få känna på lite mer av friheten man kan ha under vattnet. Givetvis sker allt med hänsyn till vad just ditt barn är redo för. Lektionerna är max 30 minuter.

 

7–12 mån 

Eftersom ert barn nu kommer in i en period där framförallt deras motoriska utveckling går fort blir det nu möjligt att göra lite mer avancerade övningar än tidigare. Det sker nu en progression i övningarna där vi utgår från barnets utveckling och kroppskontroll. Lektionerna är nu oftast 30 min. Det är inte ovanligt att barnet går den nivå 2 omgångar. Denna kurs vänder sig både till nybörjare och er som har simmat tidigare.

Babysim 1-2 år
När barnen är mellan 1 och 2 år så löper kurserna på 16 veckor med start i vecka 2 och 34.  Lektionerna är 30 min.


Minifirre Blå (1-1½ år)

I bassängen kommer vi att fortsätta med de övningar som ni redan har blivit introducerade till och vidareutveckla dessa. Barn och föräldrar får lära sig hur de ska agera så att de bibehåller en respekt för vattnet. De får även utföra övningar som hjälper dem att nå babysimmets målsättning  dvs att självständigt kunna hoppa i, komma under ytan, vända och sedan ta sig tillbaka till kanten och greppa.  


Minifirre Röd (1½-2 år)
Nu får barnet träna på sin självständighet i vattnet. Att själv ta sig i vattnet och tillbaka till kanten är nu en självklarhet. Barnet som rör sig både i mag och ryggläge i vattnet får nu utmaningar genom att simma  mer och mer självständigt.

 
Vi samarbetar med