Här kommer du till vår bokningssida
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Helsingborgs Simsällskap
För alla, före alla andra

Öppet Vatten
 
 
För att komma till bokning sidan klicka : HÄR
 
 
OPEN WATER
Simträningen är riktad till er som kan simma minst 1000m crawl. Alla träningspass är i bassäng. Under sommaren finns det träningstillfälle i havet. 
 
Klarar ni inte att simma 1000m så finns det vuxencrawl-kurser där du kan utveckla din teknik och träna upp till att simma 1000m. 
 
Simträningen riktas mot tävling och motion i öppet vatten simning, triathlon och swimrun. Träningen fungerar också bra för er som simmar i Masters. 
 
För att boka våra aktuella kurser gå in på vår bokningssida HÄR
 
 
 
Open Water intro

Denna kursen är till för dig som vill testa eller uppfriska dina öppetvatten erfarenheter inför sommarens evenemang . 

Du skall vara trygg i din simteknik och orka simma längre serier men blandad simning. 

 

Här får du träna på bla:  

* Simma utan linor

* Simma på olika positioner i grupp

* Utföra effektiva vändningar runt bojar ensam och i grupp

* Navigera

* Drafting 

* Utveckla din simteknik i grupp 

 

Kursen hålls i bassäng djup 180 . För att gå kursen behöver du vara trygg i din crawl och orka simma längre sträckor utan att vila. 

 

Kurser hålls i Maj+ Juni 

 

 

Open Water Trophy 2023

Var med i årets Öppet vattenutmaning - vinn vår trofé och tävla om fina priser, pokal och ära. I år kan man välja att simma någon av, de av Svenska Simförbundets, sanktionerade tävlingar för att delta i Open Water Trophy eller ställa upp och tävla mot andra i fem deltävlingar och om titeln årets OWT- mästare.

I dessa tävlingar delas det ut poäng enligt tilldelningen av SM-poäng och till de 12 främsta i varje klass. 14 poäng till segraren och därefter
11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1. Tävlingen baseras på de tre bästa resultaten. Vid samma poäng rankas resultaten enligt följande: SM, Vansbrosimningen, Motala och Växjö.

Tävlingar som ingår i Open Water Trophy 2023 är:

10/6            Karl- Oskarsimmet               Växjö 

17/6            Stockholm Simfestival         Stockholm 

1/7              Vansbrosim                          Vansbro 

18/8            SM-Öppet vatten                Motala

12/8            Malmö Open Water Swim   Malmö 

Tävlingsklass

För att kunna vara med och tävla om prestationspriser, pokaler och poäng så måste man anmäla sig i tävlingsklassen. För att delta i tävlingsklass ska man vara medlem i en simförening som är ansluten till Svenska Simförbundet samt ha en tävlingslicens*(Se Anmälan till Öppet vatten 2022) som gäller Öppet vatten. Ansök om öppet vatten licens, här

Motionsklass

Man behöver ingen tävlingslicens för att delta i motionsklassen och genomför man minst fyra deltävlingar på någon av de alla sanktionerade tävlingarna får man kostnadsfritt årets Open Water Trophy statyett. Simmaren rapporterar in namn och adress, e-postadress, namn på deltävlingarna och placeringarna till howt@svensksimidrott.se så skickas priset hem med posten. Sista beställningsdag för statyetten är 20 september, därefter gör vår leverantör Sporrong i ordning alla beställda statyetter.

Alla sanktionerade tävlingar hittar du på Open Water Entry

 
Vi samarbetar med