Träningstider hösten 2018

Träningstider S-grupper hösten 2018 (uppdaterad 2018-07-18)

S-gruppernas träning startar i v.33, alltså fr.o.m. måndagen den 13 augusti.

 

Under 2016 så skapade vi ett nytt spår som kommer att heta Simträning. Det vänder sig till våra ungdomar som är födda 2005 eller tidigare. Här erbjuder vi  simträning 1-3 gånger i veckan.

Under säsongen kommer simmarna att erbjudas möjlighet till simtävlingar, både på hemmaplan men också utanför Filborna. Målsättningen för verksamheten är att skapa förutsättningar för att kunna träna och då utveckla både sin kondition men även sin simteknik. För att kunna göra detta krävs kontinuitet i träningen.
Det är inga tävlingskrav alls på Simträningsgrupperna, men möjligheten finns att tävla.

info om tävlingar utanför Helsingborg kommer senare, men gäller bara om man tävlar internt först.

För att kunna lyckas väl med simträning är det viktigt att simmarna förbereder sig rätt och har rätt utrustning. Alla simmarna bör därför ha följande utrustning:

        Badmössa

        Simglasögon

        Badbyxor (inga badshorts)

        Baddräkt (ingen bikini)

        Vattenflaska

        Shorts och t-shirt för uppvärmning

Innan varje träningspass samlas gänget för en gemensam uppvärmning! Gruppen samlas 15 minuter innan träningspasset startar. Detta är viktigt för att simmarna ska kunna utveckla sin motorik, styrka samt rörlighet. Efter uppvärmningen går simmarna och duschar innan det är dags för träning.

Ansvarig för verksamheten Simträning är jag Alexander Almeida och har ni frågor eller funderingar så når ni mig via mail:  alexander.almeida@hssim.com